СРБАЦ - Пажњу мештана подмотајичког села Горњи Срђевићи већ данима привлачи џиновска бундева изложена испред једне продавнице у центру села.
Бундеву је изложио Милутин Станишић и написао да је тешка 95 килограма, што је незабележено у овом и суседним селима. Он је за наш лист октрио и како се домогао овако доброг плода који је постао права атракција.
- Повремено одлазим на рад у Аустрију и Немачку и на једном сајму у Аустрији видео сам изложену бундеву тешку 190 килограма. Успео сам од домаћина да добијем само једну семенку ове бундеве, посејао сам је крајем маја и за мање од четири месеца развила се врежа и на њој џиновски плод - испричао нам је Милутинов син Драгутин.
Бундеве узгаја већ годинама на површини од пола дунума. Каже и да је набавио неколико семенки бундева у Новом Саду, али оне, нажалост, нису ни близу ових димензија.
Драгутин каже да су за раст бундеве посебно заслужни његови унуци Дарио и Далибор који су свакодневно заливали корен бундеве. Испричао нам је и да ће после изложбе бундеву искористити као храну за свиње и бикове које тови.