ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА 1983 - 2023

ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА 1983 - 2023
Едиција ЗАВЕТИНЕ

ДЕПО 555.

Секундарна грађа, која временом испливава на видело, о ТИТОНИКУ  и титоизму

..

..

- Samo jedan od tih novčića vredi kao tri stana u Beogradu - kaže advokat i zastupnik prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zoran Živanović


TITOV SEF ili zvanično “Depo 555” i dalje je centralna tema u Srbiji i s velikom pažnjom se gleda kome će zlatne poluge, nakit, posuđe, satovi i veoma vredni novčići na kraju pripasti, a“zainteresovani su” porodica Karađorđević i naslednici Josipa Broza Tita, kao i država Srbija!
– Samo jedan od tih novčića vredi kao tri stana u Beogradu – kaže za “Blic” advokat i zastupnik prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića Zoran Živanović.
Kako prenosi ovaj list svi predmeti se i dalje nalaze u 11 platnenih vreća u sefu Narodne banke Srbije, u zgradi u Slaviji, a tamo će i ostati sve dok se pravosnažno ne okonča ostavinski postupak iza Josipa Broza Tita, ali i onaj kojim svoje nasledstvo traže Karađorđevići.
Podsetimo kako je Telegraf.rs pisao Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je u januaru da bilo šta od ovih stvari vrati maršalovim naslednicima, a nije udovoljeno ni Karađorđevićima da se priključe postupku.
“Depo 555″ formiran je nakon smrti Josipa Broza Tita, a popisala ga je Komisija na osnovu odluke Predsedništva SFRJ od 30. marta 1982. godine i predate su na čuvanje Trezora NBS sa oznakom “državna tajna”, koju je skinuo u februaru 2013. godine predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
U Titovom sefu između ostalog pronađeno je trideset kilograma zlata u polugama, grumenu i prahu, više od 2.600 zlatnika, predmeti od zlata, brilijanata i bisera, uključujući i krunu kraljice Marije, zlatni medaljnon sa njenim i likom kralja Aleksandra, privezak sa fotografijom Romanovih i mnoge druge vredne stvari o kojima je Telegraf.rs već pisao.
(Telegraf.rs)
ЛеЗ 0006027    

Нема коментара:

Постави коментар

ПРЕГЛЕД НАЈНОВИЈИХ ЧЛАНАКА НА СТРАНИЦАМА ПОРТАЛА - СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

VESTI - Era Svetlosti

Баш-баш Срб

Васељенске новине