КРАЈЊЕ необична риба за овај део света у недељу је загризла удицу градског већника задуженог за екологију Владимира Деље. Он је у Тамишу, на километар узводно од Железничког моста, на левој обали у плићаку дубине око пола метра, користећи такмичарац и пловак, упецао рибу која веома личи на пирану. 
– У питању је риба која по свим карактеристикама подсећа на пирану, пре свега по карактеристичној вилици и зубима које има. Очигледно је да се с променама климе мења нешто и у животињском свету Тамиша. Ухватио сам рибу која подсећа на пирану. Нисам потпуности сигуран да је то баш пирана. Ипак, бавио сам се акваристиком и, на основу мојих искустава, могу да кажем да неодољиво подсећа на ту врсту. Риба је ухваћена узводно од Железничког моста према Јабуци – изјавио је Деља.
Деља је навео да је упецао само једну рибу, а као мамац користио је црвиће. Рибу није сачувао, али је она извађена из воде.
Пиране или њихов блиски рођак паку, већ су хватане на подручју Војводине. Ихтиолози, који су овакве улове коментарисали у оквиру „Фејсбук” група посвећених риболову, објашњавају да су то највероватније рибе пуштене из акваријума.